LDA

Océ

   

ES1000 copier

Mosa

Mosa gevelsysteem tegels

Lamers Tooling

Matrijs voor microscoop kappen

Leolux

   

Fauteuil Pallone

GBO Design

   

Fancom Lumina

DSM

   

Dyneema vezel

Staco

 

 Rooster technologie

4D Design

   

3D schakelbare elementen

Design Debate

19 augustus 2015

2015-08-16 design debat

 

Hierbij een paar foto's van het debat:

 • WP_20150819_006
 • WP_20150819_007

Actueel

 • Mede-oprichter van de LDA Jan van Duppen overleden - 8 mei 2019

  Op 8 mei 2019 is Jan van Duppen op 79 jarige leeftijd overleden. Jan van Duppen was een onderwijsman in hart en nieren. Mede door hem is de Design Academy (voorheen AIVE) een opleiding van internationale naam en faam geworden. Samen met Jan Lucassen legde hij de basis voor een nieuw onderwijssysteem voor de academie: het fundament waar later door mensen als Lidewij Edelkoort op voortgebouwd kon worden. Binnen de KIO (Kring Industrieel Ontwerpers) en de BNO was hij actief in raden en adviescommissies. Zelfs na zijn pensionering bleef Jan actief binnen het vak. Hij streek neer in Maastricht en samen met ontwerper Marc Meijers richtte hij de Limburgse Design Associatie (LDA) op.

  Lees meer...  
 • DenimX op Limburg Leads event - 15 en 16 mei 2019

  Namens Marc Meijers van MMD nodigen wij u uit voor een bezoek aan de DenimX stand tijdens Limburg Leads, hét zakelijke netwerkevent van de Euregio!
  Want op 15 en 16 mei a.s. is MECC Maastricht het epicentrum van de Nederlandse en Belgische economie.

  Lees meer...  
 • Lezing Hans Kasper (Silverbrains) over (on)mogelijkheden van de 50+ markt - 28 mei 2019

  CUBE IMPACT programma gaat verder met Expert Talks.
  Op dinsdag 28 mei a.s. zal prof. dr. Hans Kasper, directeur van Silverbrains, in het Cube design museum een lezing geven over de do’s en don’ts van de 50+ markt.
  Silverbrains is een kennisbank en onderzoeksbureau dat alles weet over de lifestyles van allerhande type ouderen.
  De lezing is onderdeel van het Impact! programma, een platform voor de creatieve industrie waarin bedrijfsleven, designers en onderwijs elkaar ontmoeten.
  Meer info >>

  CUBE IMPACT programma gaat verder met expert talks.

  Lezing Hans Kasper (Silverbrains) over (on)mogelijkheden van de 50+ markt.

  Op dinsdag 28 mei a.s. zal prof. dr. Hans Kasper, directeur van Silverbrains, in het Cube design museum een lezing geven over de do’s en don’ts van de 50+ markt. Silverbrains is een kennisbank en onderzoeksbureau dat alles weet over de lifestyles van allerhande type ouderen De lezing is onderdeel van het Impact! programma, een platform voor de creatieve industrie waarin bedrijfsleven, designers en onderwijs elkaar ontmoeten. De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE
   
 • Ettore Sottsass - 'The sense of things' - 25 april 2019

  Filmvertoning over leven en werk van Ettore Sottsass, die Ondernemershuis Alex51 tezamen met productontwerper / interieurarchitect Maurice Mentjens mag organiseren.
  Na afloop van de filmvertoning zal Maurice Mentjens informeel met ons van gedachte wisselen over Sottsass, die hij jarenlang als vriend gekend heeft.

  Donderdag 2019-04-25, 19.00uur,
  Alex Battalaan 51, Maastricht
  Deze activiteit is voor ieder gratis toegankelijk

  Lees meer...  
 • Verslag Pressure Cooker sessie DSM NIAGA - 21 Maart 2019

  Op deze eerste lentedag zijn we uitgenodigd door DSM-NIAGA om een exclusieve pressure cooker te organiseren. Niaga® Innovation Center is gevestigd op de Brightland campus en richt zich op circulaire kunststof producten. Met hun innovatieve click-unclick adhesive kunnen diverse kunststoffen worden verbonden en uiteindelijk gescheiden dmv temperatuur. Als pilot is een tapijt type ontwikkeld dat volledig uit gerecycled PET materiaal is opgebouwd.

  Lees meer...